На Сумщині в шкільних їдальнях виявляють овочі з підвищеним вмістом нітратів

загрузка...
Перевищення вмісту нітратів виявлено у 1000 кг харчових продуктів рослинного походження!
Перевищення вмісту нітратів виявлено у 1000 кг харчових продуктів рослинного походження!

З метою перевірки відповідності харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу щороку відповідно до Планів державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області (далі – Головне управління) здійснюється відбір зразків для дослідження на вміст забруднювачів: піретроїдів, хлорорганічних сполук, фосфорорганічних, хімічних елементів, мікотоксинів, радіонуклідів, нітратів.

З початку року Головним управлінням було відібрано та досліджено 653 зразки харчових продуктів рослинного походження, а саме: пшениці озимої — 282, кукурудзи — 18, ячменю озимого – 36, соняшнику — 42, сої — 48, ріпаку- 90, картоплі -12, моркви — 12, буряку — 12, капусти — 12, помідорів — 6, гороху — 6 , полуниці — 12, смородини — 12, жита озимого — 18, люпину — 5, проса — 6, пшениці ярової — 18, вівсу ярового — 6.

За результатами дослідження у Сумській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби виявлено перевищення нітратів у 1000 кг харчових продуктів рослинного походження, а саме: у буряку столовому з підсобного господарства Степанівської ЗОШ I-III ступенів Степанівської селищної ради 1933мг/кг при нормі 1400мг/кг, у капусті вирощеній в підсобному господарстві КУСОР «Кролевецький будинок інтернат для людей похилого віку та інвалідів» 858,5 мг/кг при нормі не більше 500мг/кг та капусті з підсобного господарства ДТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» 920 мг/кг при нормі не більше 500 мг/кг.

Згідно рішення Головного управління вищезазначені харчові продукти з перевищеним вмістом нітратів вилучено з обігу.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *