Сумська міська рада затвердила старост чотирьох округів: що про них відомо

Проголосували депутати Сумської міської ради за кандидатів на посади старост під час сесії 19 травня. Старостою Битицького округу став Артем Янченко, Стецьківського – Ігор Верніченко, Великочернеччинського – Олена Сітало, Піщанського – Микола Саченко, пише Суспільне.

Перед тим, як поставити проєкти рішення на голосування, міський голова Олександр Лисенко сказав: якщо у громадах виникатимуть суперечки з призначеними старостами, останніх можуть поміняти (після того, як буде діяти норма про 20% голосів проти – ред.): “Громада старостинського округу може зібратись і ми можемо переглядати цю ситуацію”.

Також додав, що лише по Битицькому округу обговорювались дві кандидатури, по решті округів інших кандидатур у нього немає.

На сесії від імені Битиці виступила мешканка села Катерина Устименко, яка розповіла, що за підсумками голосування, більшість жителів Битиці висловились за призначення старостою Івана Протаса. Під час голосування за нього депутати дали 7 голосів.

Читати також: Поліція Сумщини розшукує безвісти зниклого Короткова Максима

Після сесії депутатка міської ради від “Сила і честь” Ірина Дяденко написала на своїй сторінці у ФБ: “Протягом квітня отримала неодноразові підтвердження від колег по ПП “Сила і честь”, що альтернативна кандидатура міському голові подана. Тепер знаю точно. Подана була. Але неофіційно. Через Viber/ WhatsApp на приватних засадах”, – написала Ірина Дяденко.

За її словами, вони пропонували на посаду старости Стецьківського округу Юрія Кучмєєва, який у 2020 році на місцевих виборах, балотуючись до Сумської районної ради від “Сила і честь”, набрав більшість голосів мешканців села.

Андрій Кисіль, голова обласної організації партії “Сила і честь”, пояснив ситуацію так: “Ніяких документів ми не подавали. Кучмєєв на минулих виборах балотувався від нашої партії, саме по тому регіону, але на старосту він не погодився. Це його власні якісь причини. Ми пропонували іншу кандидатуру на старосту”.

Що відомо про новообраних старост

Артем Янченко на місцевих виборах 2020 році балотувався до Сумської міської ради від “Опозиційна платформа – За життя”.

Олена Сітало працює учителькою Великочернеччинської школи.

Ігор Верніченко – сільський голова Стецьківки, на місцевих виборах у 2020 році балотувався до Сумської районної ради від “За майбутнє” і виступав проти приєднання села до Сум.

Микола Саченко працює директором Піщанської ЗОШ, ексдепутат Сумської міської ради від “Батьківщина”.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *