ДО 10 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ЗАСУДЖЕНО СУМЧАНИНА, ЯКИЙ КИНУВ ГРАНАТУ В НАТОВП ВІДВІДУВАЧІВ НІЧНОГО КЛУБУ “ЛУНА”

Прокуратурою Сумської області підтримано публічне обвинувачення стосовно 29-річного сумчанина, який кинув гранату в натовп відвідувачів нічного клубу.

За вироком Зарічного районного суду м. Суми від 21 листопада 2019 року обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 10 років позбавлення волі.

ЛІТНЯ СУМЧАНКА ВЖЕ РІК ЖИВЕ В СВОЄМУ БУДИНКУ НІБИ ЗАРУЧНИЦЯ

Йдеться про події, що відбулись 10 червня 2018 року. У ході слідства, проведеного слідчими СУ ГУ НП в Сумській області, встановлено, що того дня обвинувачений у нічний час відпочивав у розважальному закладі, де в нього виникла суперечка з одним із відвідувачів.

Розлючений чоловік пішов з клубу, а вже через деякий час повернувся. На голові у нього була балаклава, а в руці ніж. Зловмисник увійшов у хол закладу о 05 год. 48 хв., зірвав чеку з осколкової гранати РГД-5, яку ховав у кишені, та кинув у натовп.

Коли охоронець закладу намагався його зупинити, зловмисник ударив того ножем. Не зважаючи на отримані поранення, охоронець побіг за нападником і вже в сусідньому дворі разом із поліцейськими патрульної поліції, які були поблизу закладу, чоловік був затриманий. Загалом постраждало 8 осіб віком від 18 до 34 років, вони отримали легкі, середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

У суді обвинувачений провину свою визнав частково. Запевнив, що не знав, що кидає гранату, думав, що то петарда.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 15/пп. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та з хуліганських мотивів), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами). ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків), ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) КК України. На вирок суду він чекав у СІЗО.

Прокуратура Сумської області