Ухилився від призову: на Сумщині чоловіка засудили на три роки

До реального позбавлення волі строком на 3 роки засуджено мешканця Охтирки за ухилення від мобілізації.

Охтирською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення та доведено вину 34-річного мешканця міста Охтирки, який ухилявся від мобілізації. Обвинуваченого засуджено 16 січня 2023 року до реального покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та взято під варту із залу суду (ст. 336 КК України).

Вироком суду встановлено, що обвинувачений будучи офіцером запасу ще 12 липня 2022 року прийшов до призовного пункту, пройшов військово-лікарську комісію, за висновком якої був придатний до військової служби.Водночас, замість виконання свого обов’язку та захисту Батьківщини у той час, коли країна цього потребує як ніколи, обвинувачений обрав дуже примітивний спосіб ухилення від мобілізації шляхом псевдолікування колінного суглобу.

Таким способом ухилення обвинувачений не переконав склад суду.Досудове розслідування проведено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *