«Відікон» більше не транслюватимуть в аналоговому форматі

Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення в аналоговому форматі ТОВ «ТРК «ВІДІКОН». З відповідним клопотанням до регулятора звернулося керівництво компанії, повідомила представник Нацради у Сумській області Лариса Якубенко.

КУДИ ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ, ЯКЩО НА ЗУПИНЦІ ВІДСУТНІЙ РОЗКЛАД РУХУ ТРАСПОРТУ КП ЕЛЕКТРОАВТОТРАНС?

«Слід зазначити, що сумська телерадіокомпанія «ВІДІКОН» протягом майже 30 років була беззаперечним лідером ефірного аналогового мовлення на Сумщині. Найбільша кількість власних передавачів (5 передавальних пристроїв у м.м. Білопілля, Конотоп, Ромни, Тростянець, Шостка), та антенно-щоглових споруд (м.м. Конотоп, Ромни, с. Чернеча Слобода Буринського району), а також оренда встановленого в обласному центрі передавача Концерну РРТ) – все це свого часу вивело ТРК «Відікон» на першу сходинку обласного рейтингу та дозволило досягти максимального охоплення території області аналоговим телевізійним сигналом.

На даний час в області залишилося 2 місцеві компанії, які ведуть мовлення в аналоговому форматі — шосткинська телекомпанія «Телеком-Сервіс» та охтирський «ПУЛЬСАР РТБ». Навесні цього року вимкнули свої аналогові передавачі ПАТ «НСТУ» (UA: ПЕРШИЙ) та конотопський місцевий мовник — ТРК «ВЕЖА».

На прикордонні продовжують вести мовлення в аналоговому форматі 10 загальнонаціональних каналів: 1+1, ІНТЕР, ICTV, УКРАЇНА, НТН, ТЕТ, 5 канал, Новий канал, ТЕЛЕОДИН, К-1.
Загалом — 24 аналогових передавача, розташованних на вежах в Шостці, Білопіллі, Тростянці, Сумах», — поінформувала Якубенко.