Роз’яснення: навчальні заклади міста Суми на карантині

Карантин оголосили і в навчальних закладах Сум. Так вирішили під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 12 березня. Карантинні заходи запроваджуються на три тижні, до 3 квітня включно. Сьогодні і завтра, 12 і 13 березня, – перехідний період. Навчальний та виховний процеси припиняються в усіх закладах освіти, в тому числі в дитсадочках та ВНЗ.

У дошкільних навчальних закладах мають створити чергові групи і запровадити обов’язковий щоденний огляд дітей для виявлення ознак ГРВІ. Навчальний процес у школах, коледжах і вишах планують організувати дистанційно за допомогою електронних технологій.

Для пояснення щодо подальших дій батькам нададуть 2 перехідних дні. До п’ятниці включно школярі зможуть перебувати у навчальних закладах, але заняття не проводитимуть.

Камбін та МОН України: з 12 березня заборонено відвідування закладів освіти

У місті також заборонили проводити всі спортивні та культурно-масові заходи, незалежно від кількості учасників. Зокрема, відмінили проведення всеукраїнського конкурсу юних музикантів “Віртуози Сумщини” та театрального фестивалю “Чехов-фест”.

Також, члени комісії проголосували за посилення заходів з дезинфекції транспорту та місць скупчення людей (магазинів, торговельних центрів, адмінустанов). Місцем тимчасової обсервації для людей, які прибудуть з регіонів з високим рівнем захворюваності на коронавірусну інфекцію, визначили санаторій-профілакторій “Олдиш” ПАТ “Сумихімпром”.

suspilne.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *