НАБУ розслідує невідповідності в декларації депутата Сумської облради

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування депутатом Сумської обласної ради.

Про це йдеться в постанові Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Дело».

За даними «Слово і Дело», мова йде про депутата від партії ВО «Батьківщина» Петра Нечмоня. Як встановили в НАБУ, депутат міг не вказати в електронній декларації за 2017 рік наступне: автомобіль Volkswagen Tiguan 2003 року випуску; корпоративні права як єдиного засновника і власника частини статутного капіталу ТОВ ПФ «Олімп»; відомості про ТОВ ПФ «Олімп» як юридичної особи, кінцевим бенефіціарним власником якого він є, а також депозити в сумі близько 400 тисяч гривень.

Детектив у клопотанні вказала, що три людини видали довіреність на ім’я депутата Нечмоня на розпорядження вкладами на банківських рахунках. Уже після довіреностей, як встановили в НАБУ, з одного з таких рахунків на кредитний рахунок одержувача ТОВ «Автодом-Полтава» була перерахована сума в розмірі 30 тис. Грн. Призначенням платежу було вказано «аванс за автомобіль».

У Сумах поліція затримала злодійку, яка крала в магазинах дорогі продукти

Крім того, з іншого дебетного рахунку на кредитний рахунок одержувача ТОВ «Автодом-Полтава» була перерахована сума в розмірі 522 313 грн. Призначенням платежу було вказано «за продаж автомобілів, Volkswagen Passat Executive Life 2.0. TD платник ОСОБА_4, Нечмоня ». Тому детектив просила надати тимчасовий доступ до документів ПриватБанку, а саме до інформації про рух коштів по дебетових рахунках, право на розпорядження якими мав депутат Нечмоня. Суд клопотання задовольнив.

Петро Нечмоня на фото зліва

Відповідь депутата на звинувачення НАБУ

https://www.facebook.com/100013631624055/videos/879189629212083/

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *