Дитина, яку збили на переході у Сумах, перебуває у комі

8-річний хлопчик, якого збив на пішохідному переході 56-річний водій автомобіля Mercedes-Benz Sprinter, впав у кому. Аварія сталася 12 квітня у Сумах. Дитина зазнала тяжких травм і перебуває в реанімації. Лікарі намагаються врятувати Богдана. Подробиці в матеріалі Суспільного.

12 квітня у Сумах, близько 8:00 на пішохідному переході по вулиці Ковпака, збили 8-річного Богдана. Мама Вікторія розповіла свою версію події:

“Ми проживаємо на проспекті Свободи, але він ходить у 22 школу. Дорогу переходив на регульованому пішоході на зелене світло. Водій, порушуючи правила дорожнього руху, поїхав на червоне. Мені зателефонувала моя мама, вона працює у 22 школі, і сказала, що Богданчика збила машина. 13 числа у нас був день народження, нам було 9 років.”

Нині син Вікторії у реанімації. Впродовж 10 днів з дня аварії дитина без свідомості.

“Попередньо знаходився на апараті ШВЛ, наразі намагаємося дихати без нього, але стан без свідомості. Сподіваємося, молимося, щоб все було добре.”– каже мама дитини.

“Дитина перебуває у нас на лікуванні, стан її тяжкий. На сьогодні не стабільний,”– повідомляє медична директорка, Оксана Сташко.

За словами старшої інспекторки відділу комунікації Нацполіції Сумщини Марини Полосіної, слідчі оголосили водію підозру за статтею “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту”.

“Також ми затримали його у процесуальному порядку та призначили ряд судових експертиз. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 242 тисячі гривень. Сплативши яку, на даний час, підозрюваний перебуває на волі. На нього покладені обов’язки із забезпечення явки за викликом. Хлопчик і досі перебуває у тяжкому стані.”

Вікторія говорить, в лікарню приходила дружина водія, але спілкуватись із нею родина відмовилась.

Суспільне готове озвучити позицію водія чи його адвокатів з приводу аварії. Санкція статті, яку інкримінують чоловіку, у випадку нанесення тяжких тілесних ушкоджень, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *