Головного архітектора Сумщини Володимира Бикова судитимуть за хабар

Начальника управління Сумської ОВА Володимира Бикова судитимуть за одержання 5 тис. доларів хабаря. Йдеться про виготовлення та погодження ним документації. Обвинувальний акт затверджено та направлено до суду Сумською обласною прокуратурою.

Про це повідомили в прокуратурі Сумщини.

За даними слідства, вказаний службовець повідомив керівнику ТОВ про необхідність сплатити 5 тис. доларів США за розв’язання питань, пов’язаних зі схваленням детального планування частини території для розміщення та експлуатації будівель та споруд.

Головного архітектора Сумщини Володимира Бикова судитимуть за хабар
Володимир Биков в Зарічному суді м. Суми. Лютий, 2024. Фото: Суспільне Суми

Першу частину в розмірі 2 тис. 500 доларів США начальник управління одержав 5 лютого 2024 року. Решту — в четвер, 8 лютого 2024 року. Після цього правоохоронці затримали начальника управління в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обвинуваченого відсторонено від займаної посади.

10 лютого у Зарічному районному суді Сум обрали запобіжний захід головному архітектору Сумщини Володимиру Бикову — тримання під вартою з правом внесення застави.

Головному архітектору області інкримінують ч. 3 ст. 368 “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело suspilne.media

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *