Із СІЗО організували шахрайську схему та ошукали 22 осіб – на Сумщині припинено діяльність 4 ув’язнених та 5 їх спільників

На зображенні може бути: 1 особа, телефон та текст

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи, які ошукували людей по всій Україні (ч. 4 ст. 190 (в редакції Закону № 2617-VIII від 22.11.2018), ч. 5 ст. 190 КК України) та п’яти їх спільникам, які допомагали шахраям (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, перебуваючи в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор», один із ув’язнених, залучивши до протиправної діяльності трьох своїх співкамерників, у мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж неіснуючих транспортних засобів за заниженою вартістю. Зацікавленим людям пропонували перерахувати на картку аванс чи повністю оплатити автівку.

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Більш того, організатор групи залучив до вчинення злочинів іще п’ять осіб, які перебували на свободі. Зазначені спільники забезпечували учасників злочинної групи банківськими картками, на які ошукані люди перераховували кошти, а також виконували інші функції, які ув’язнені не могли робити самостійно.

На даний час встановлено 22 потерпілих, з яких 8 військовослужбовці, які втратили майже 300 тис. грн, купляючи неіснуючі авто. Однак досудове слідство триває, встановлюється точна кількість потерпілих від злочинної діяльності підозрюваних.

Діяльність підозрюваних припинено слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції у взаємодії з відділом протидії кіберзлочинності Нацполіції, співробітниками ДУ «Сумський слідчий ізолятор» та Сумської окружної прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *