Командувач ОЗ ЗСУ Сергій Наєв розповів про знищення російських диверсантів у Сумській та Чернігівській областях

Протягом липня 2023 року у смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та запобігло чотири спробам проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника.

Про це в Telegram-каналі повідомив командувач ЗСУ Сергій Наєв.

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону у Чернігівській та Сумській областях.

Ці випадки були зафіксовані в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів та відкрити вогонь на поразку.

У заходах щодо протидії диверсійно-розвідувальним силам противника брали активну участь також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначення Центру спеціальних операцій «Альфа».

Слід зазначити, що на Північному напрямку продовжуються роботи з удосконалення системи відео спостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла група «ІГ», командувач ОЗ Наєв повідомив про особливості застосування ДРГ росіянами на півночі України.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *