КП «Міськводоканал» проводить комплекс робіт із ремонту та накриття люків

Працівниками водоканалу проводяться планові обстеження оглядових колодязів на міських мережах і виконується їхній поточний ремонт. Також вживаються усі можливі заходи із недопущення виникнення суспільно-небезпечних наслідків через відсутність кришок люків на підземних комунікаціях.

Протягом року встановлюється близько 500 кришок люків та ремонтується понад 300 колодязів.

Спортивний майданчик за ціною котеджу: у Сумах витратили 1,6 млн. грн. на будівництво одного об’єкта

Нерідко водоканальці стикаються з проблемою «закатки» люків під час ремонтів асфальтного покриття, що може призвести до надзвичайних ситуацій під час поривів або засмічень мереж. Тому вимушені відшукувати люки, розбивати шар асфальту над ними для відновлення доступу до оглядових колодязів.

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””][/su_column] [su_column size=”1/2″ center=”no” class=””][/su_column][/su_row]

Проте найбільшою проблемою залишаються крадіжки кришок люків. Це не лише завдає збитків комунальному підприємству, але й створює неабияку небезпеку для здоров’я та життя містян. Адже підземна споруда являє собою колодязь глибиною до 6 м, нерідко загазований, на дні якого знаходяться металеві конструкції.

Суд виніс вирок харківчанину, який на Сумщині за місяць вкрав 15 велосипедів

Крадіжка люка – це злочин, який може призвести до травматизму, загибелі, пошкодження транспортних засобів, ДТП та інших вкрай серйозних наслідків. По кожному виявленому факту крадіжки КП «Міськводоканал» надає інформацію до правоохоронних органів з вимогою порушення кримінальних справ та притягнення винних осіб до відповідальності.

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””][/su_column] [su_column size=”1/2″ center=”no” class=””][/su_column][/su_row]

Варто зазначити, що підприємство обслуговує лише частину колодязів на комунікаціях міста. Значна частина викрадень припадає на безгосподарські мережі або комунікації інших служб та організацій.

Тому КП «Міськводоканал» вкотре звертається до містян із закликом бути обачними і при виявленні відкритого оглядового колодязя повідомляти диспетчерську службу підприємства – (050)4078110, (067)5482112.

У разі отримання повідомлення і виявлення відкритих, пошкоджених колодязів КП «Міськводоканал» будуть вжиті негайні заходи з їхнього накриття та ремонту, або терміново повідомлені відповідні інстанції задля дієвої реакції по усуненню спричиненої комунальної небезпеки.

КП СМР “Міськводоканал”

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *