На підтримку Героїв та їх сімей Сумська облрада виділила пів мільйона

Рішенням сесії Сумської обласної ради ще в 2021 році була затверджена Обласна комплексна програма соцзахисту населення на 2022-2026 роки, один із розділів якої – «Родина Героя» – спрямований на соціальну підтримку захисників і захисниць України та членів їх сімей.

У рамках Програми надається: одноразова матеріальна допомога постраждалим (по 25 тис. грн) та сім’ям загиблих (померлих) захисників і захисниць України (25 тис. грн на сім’ю); одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих на поховання (15 тис. грн на сім’ю); адресна грошова допомога захисникам і захисницям України та сім’ям загиблих (тих, які пропали безвісти), померлих за проходження обстеження методом магнітно-резонансної томографії; щорічна разова грошова допомога батькам загиблих (тих, які пропали безвісти), померлих захисників і захисниць України.

На 2023 рік на зазначені цілі в обласному бюджеті заплановано 22,8 млн грн. На засіданні комісії з питань надання матеріальної допомоги захисникам і захисницям України та сім’ям загиблих, що відбулась 13 квітня, було розглянуто 11 заяв від військовослужбовців, які отримали травму, поранення, контузію під час захисту Батьківщини, 18 заяв – від сімей загиблих. За рішенням комісії задоволено заяви 11 постраждалих захисників і захисниць України, 9 заяв сімей загиблих (померлих) щодо надання одноразової матеріальної допомоги, 7 заяв батьків загиблих щодо надання разової грошової допомоги.

З обласного бюджету постраждалі захисники України та їх сім’ї отримають допомогу у сумі 528,7 тис. грн.

ВШ

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *