На Сумщині дали 8 років за розбійний напад на пенсіонера та здачу на металобрухт чужої автівки

На зображенні може бути: 2 людини

Конотопською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 37-річного чоловіка, який спочатку обікрав, а потім скоїв розбійний напад на знайомого, а також продав чужий транспортний засіб.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений у серпні 2022 року в нічний час прийшов до пенсіонера, в якого певний період орендував кімнату. Спочатку непроханий гість попросив у господаря будинку випити, а коли той відмовив і намагався його вивести з домоволодіння, нападник декілька разів ударив пенсіонера металевим предметом по голові, а потім ще побив руками та ногами, вимагаючи кошти. Із кишені потерпілого обвинувачений забрав 300 грн та мобільний телефон. 85-річний потерпілий відбувся легкими тілесними ушкодженнями.

Читати також: САП і НАБУ скерували до суду справу нардепа від Сумщини Андрія Деркача

До цього обвинувачений вже викрадав кошти в потерпілого, коли проживав у нього. Також чоловік відповідав за розтрату майна, належного підприємцю. Встановлено, що коли він працював на одному з сумських підприємств водієм, роботодавець передав йому в користування вантажний автомобіль марки «MAN» з відповідними документами для здійснення перевезень. Натомість обвинувачений здав зазначену автівку в пункт прийому металобрухту, отримавши за неї 15 тис. грн.

За вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, крім житла (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 187 КК України), повідомили в обласній прокуратурі.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *