На Сумщині повідомлено про підозру жінці за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини

На зображенні може бути: 1 особа

За процесуального керівництва Лебединського відділу Сумської окружної прокуратури 29 вересня 2023 року повідомлено про підозру 35-річній жительці м. Лебедин за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини (ст. 117 КК України).

За даними слідства, підозрювана тривалий час приховувала свій стан від оточуючих та лише в червні 2023 року на 27 тижні вагітності звернулася до жіночої консультації, де її було взято на облік. Під час чергового огляду 18 вересня жінці було призначено госпіталізацію в обласний перенатальний центр, однак рекомендацію лікаря вагітна проігнорувала.

Вже 22 вересня за місцем свого проживання жінка в туалеті самостійно народила життєздатну дівчинку вагою 3 кг 150 г, після чого поклала дитину в ящик для білизни, що знаходиться всередині розкладного крісла. Лише через декілька днів у зв’язку з поганим самопочуттям вона звернулась до медиків, яким повідомила, що дитина померла. Згідно лікарського свідоцтва причиною смерті новонародженої є травматичний субарахноїдальний крововилив.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На зображенні може бути: праска, водонагрівач та текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *