На Сумщині правоохоронці припинили діяльність шахрайських кол-центрів

Слідчі слідчого управління ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури та оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в Сумській області викрили та припинили протиправну діяльність кол-центрів з тижневим доходом близько 10 тисяч доларів США.

За даними слідства, працівники одного із кол-центрів, який діяв на території Сумської області, під приводом надання послуг з працевлаштування за кордоном, шляхом обману заволодівали коштами громадян. Вартість таких псевдопослуг складала від 150 до 1000 євро. За попередніми даними, лише за тиждень дохід від злочинної діяльності складав близько 10 тис. доларів США.

Під час проведення санкціонованих обшуків, поліцейські вилучили 78 одиниць комп’ютерної техніки, 129 мобільних телефонів, банківські картки, стартові пакети мобільних операторів та інші речові докази, які використовувалися зловмисниками для вчинення шахрайських дій.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислюваної техніки). Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам причетним до злочинної діяльності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *