На Сумщині припинили діяльність алкогольного міні-цеху: вилучено понад 2 тисячі літрів продукції

На зображенні може бути: 3 людини та текст

 

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, які займались незаконним виготовленням алкогольних напоїв, які, в тому числі, становлять небезпеку життю та здоров’ю людей.

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження налагодили незаконну реалізацію контрафактних підакцизних товарів на території Сумської області. У п’ятницю, 20 жовтня 2023 року, правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки в місцях зберігання та виготовлення алкогольних виробів у двох населених пунктах. За результатами проведення обшуків виявлено та вилучено саморобну продукцію, зокрема, майже 1 тис. літрів горілки, 280 літрів коньяку, 970 літрів спирту, 39 блоків цигарок без марок акцизного податку, 2 авто, на яких перевозився незаконно вироблений товар, та 1 млн 85 тис. грн.

 

Читати також: До 12 років позбавлення волі засуджено двох чоловіків за вбивство знайомого в Білопіллі

 

На даний час вся вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

Незаконний обіг алкогольних та тютюнових виробів припинено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Управління Стратегічних розслідувань в Сумській області та 5 прикордонного загону (м. Суми) під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *