На Сумщині викрили схему незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України

На зображенні може бути: 5 людей

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми викрито та повідомлено про підозру 33-річному жителю Тернопільської області та 40-річному жителю Хмельницької області, які за попередньою змовою за грошову винагороду сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Читати також: У Сумах затримали жінку, яка передала ворогу координати, по яким 7 вересня нанесено ворожий удар в обласному центрі

За даними слідства, підозрювані організували схему виїзду за кордон для військовозобов’язаних осіб. Зокрема, вони забезпечували чоловіків призовного віку документами, які дають законне право на перетин державного кордону під час дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги ділки оцінювали в 7 тис. доларів США з однієї особи. При цьому кожного разу фігуранти кримінального провадження змінювали міста, де бажаючі уникнути мобілізації могли перетнути кордон. Так, один сумчанин за сприяння підозрюваного та його спільників виїхав до Польщі, інший намагався виїхати до Республіки Молдова, однак був зупинений правоохоронцями.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою звільнення під майже 215 тис. грн застави кожному.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На зображенні може бути: гроші та текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *