На Сумщині затримано чергового агента, який передавав ворогу розвіддані щодо охорони кордону та позицій підрозділів ЗСУ

На зображенні може бути: 3 людини та текст

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано 36-річного жителя Шосткинського району за підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та спробі перемістити через кордон нарковмісні пігулки (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 15/ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога та збирав дані про охорону державного кордону України, позиції військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їх особового складу та оборонних укріплень на території Шосткинського району. Зібрану інформацію розвідувального характеру пересилав за допомогою одного з месенджерів знайомому військовослужбовцю російської федерації, достовірно знаючи, що він передає її представникам фсб рф.

На зображенні може бути: текст «отклонённый звонок служба украйни ответка связи нет исходящий звонок 7 не всеми кроме тебя A что бы ты сам тоже? можешь! нужно глаз в глаз! отменённый звонок 7 что с тобой увидимся? нужно �� тянут такая инфа, из арту, подразумеваю хотят если малйшее подтверждение скажи MO будет»

Більш того, чоловік забезпечував свого спільника з рф не лише інформацією, а й наркотичними засобами, зокрема, задокументовано факт передачі поза митним контролем 750 пігулок, які є сильнодіючим лікарським засобом.

На зображенні може бути: текст «я уже от всего входящий звонок K исходящий звонок 7 пропущенный звонок κ исходящий звонок 7 исходящий звонок 7 есть информация про расположение всу в по адресу ул. координаты там расположение всу и техника стояла танки и бмп. служба безпеки украϊни ие»

Правоохоронці затримали ворожого агента біля його будинку. У затриманого вилучено телефон, який він використовував для комунікації з рашистами.

Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На зображенні може бути: 4 людини та текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *