На Сумщині до 6 років засуджено молодика, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП

Недригайлівськм відділом Роменської окружної прокуратури в суді доведено вину 26-річного жителя Буринського району, порушення правил дорожнього руху якого призвело до загибелі 19-річного юнака.

Нагадуємо, що ДТП сталась 7 липня 2019 року в Недригайлівському районі на автодорозі с. Хоружівка – с. Беседівка близько 2 години ночі. Керуючи автомобілем ВАЗ 2108, водій не врахував дорожню обстановку, виїхав на узбіччя, де авто перекинулось. Пасажир отримав тяжкі травми, від яких помер у лікарні через декілька годин. У ході слідства встановлено, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

У суді обвинувачений провину свою не визнав, переконував, що це загиблий сидів за кермом, а він у цей час спав на задньому сидінні. Суд розцінив пояснення обвинуваченого як спосіб захисту, спрямований на уникнення відповідальності, оскільки вони суперечать зібраним доказам.

Читати також: На Сумщині селяни протестують проти розорювання луків біля Сейму

За вироком суду молодика засуджено до позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 2 роки (ч. 2 ст. 286 КК України).

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *