На Сумщині поліцейські виявили чоловіка, що займався незаконною порубкою лісу (відео)

Кролевецькі поліцейські виявили чоловіка, що займався незаконною порубкою лісу

Завдяки співпраці з працівниками лісгоспу правоохоронці виявили 30-річного чоловіка, який спиляв тридцять два дерева сироростучої берези, вільхи та осики. Тепер порушнику за це доведеться постати перед судом.

До чергової частини відділення поліції № 1 (м. Кролевець) зателефонував лісничий. Він повідомив, що під час об’їзду території лісу в с. Білогриве, виявив тридцять два дерева сироростучої берези, вільхи, осики та чоловіка із завантаженим тракторним причепом.

Прибувши на місце події працівники поліції виявили двох жителів району, які здійснили незаконний поруб. З місця події вилучено трактор Білорус-821 з причепом, бензопилу, 3 каністри з рідиною (бензин, масло) та вказану деревину.

Читати також: Голова Сумської ОДА став більше заробляти

Наразі встановлюється сума збитків, завдана лісовому господарству.
За даним фактом поліцейські назначили ряд експертиз та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *