Назвався представником територіальної оборони і скоїв напад: на Сумщині затримали чоловіка за розбій

Поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вчиненні розбійного нападу на одиноку пенсіонерку. Про це написали 25 березня на Facebook-сторінці Нацполіції Сумщини.

Подія сталася 18 березня близько 11 години у Конотопі. Про напад до поліції повідомила 70-річна потерпіла. Правоохоронцям жінка розповіла, що до неї додому прийшов невідомий чоловік, який назвався представником територіальної оборони і почав вимагати гроші та коштовні речі на потреби військовим.

Запідозривши, що він каже неправду, жінка почала проганяти чоловіка з будинку. Та нападник став бити та душити її, вимагаючи гроші та цінні речі. А коли знайшов, то пішов.

Нападником виявився 34-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові злочини.

Чоловік пояснив, що знав про те, що пенсіонерка проживає сама та вирішив цим скористатися.

“Я зайшов, спитав самогону. Самогону, відповіла, немає. За декілька днів я зрозумів, що жінка живе сама. Я зайшов у двір, усі двері були відчинені. Жінка вискочила. Я вдарив її, поклав на підлогу і почав у хаті шукати гроші. Знайшов гроші, забрав мобільний телефон і пішов”, – розповідає підозрюваний.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Також підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *