Організували виробництво для РФ електроустаткування до залізничного транспорту – на Сумщині судитимуть двох чоловіків

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, які за попередньою змовою підготували та передали ворогу матеріальні ресурси з порушенням порядку здійснення міжнародних передач товарів (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 111-2, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 333 КК України).

Слідством встановлено, що уродженець Луганської області, який останнім часом проживає на Київщині та є керівником ряду комерційних структур, розташованих на тимчасово окупованій території, організував постачання матеріальних ресурсів суб’єктам господарювання, що мають пряме відношення до оборонного комплексу держави-агресора. Для реалізації свого злочинного замислу чоловік вступив у змову із сумчанином, який, використовуючи потужності та приміщення власного приватного підприємства у м. Суми, безпосередньо здійснював виробництво необхідного електроустаткування.

На зображенні може бути: водонагрівач та текст «сумсык облас HA проку атура አ ростартер»

Діючи за попередньою змовою, сумчанин виготовив п’ять електростартерів до залізничного транспорту з двома комплектами документів про походження їх начебто з рф, а луганчанин домовився із посередником про подальше переміщення товару через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску на територію рф та отримання за це коштів. Правоохоронці затримали обох чоловіків у травні 2023 року після передачі електростартерів посереднику.

На зображенні може бути: текст

Більш того, в сумчанина під час обшуку за місцем проживання виявлено та вилучено ручну осколкову оборонну грану Ф-1. Також задокументовано, як він під час спілкування зі знайомими неодноразово звинувачував державну владу України в розв’язанні війни проти власної країни. Відтак він відповідатиме ще й за незаконне зберігання боєприпасів та заперечення збройної агресії росії проти України (ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 436-2 КК України).

На зображенні може бути: 2 людини та текст

На вирок суду обвинувачені чекають за гратами.

Досудове розслідування завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури​

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *