Парадокс: на Сумщині ліквідували найкраще в Україні дорожнє підприємство

На своїй сторінці в «Фейсбуці» прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав про те, що 1 березня стартує масштабний національний проект «Велике будівництво».

Сумщина згадується в цьому повідомленні як реіон який відстає:

[su_quote]5 місяців разом з командами в областях ми проводили великий аудит того, що у нас вже є на місцях. За результатами інвентаризації ми зробили генеральний план реконструкції і будівництва доріг. Створили єдину інфраструктурну карту країни, на яку нанесли понад 111 тис. Соціально важливих об’єктів. Зараз кожна область повинна узгодити з «Укравтодором» перелік доріг, які планують побудувати за рахунок субвенції. У пріоритеті – дороги до опорних шкіл і лікарень. Всі необхідні механізми урядом створені. Відповідальність за своєчасний старт проекту – на главах ОДА. Закарпатська, Львівська, Сумська області ще не подали і не погодили з «Укравтодором» свої плани. Березень розпочинається через 19 днів. Часу на розкачку немає! Ми повинні працювати швидко, якісно і скоординовано[/su_quote] – пише Гончарук.

Нагадаємо, що в 2019 році підготовкою до будівельного сезону і організацією ремонтів займалося ДП “Дороги Сумщини”, яке за результатами 2019 р змогло провести ремонти на всіх запланованих дорогах, що підлягають ремонтам.

Завдяки чому Сумська область зайняла 1 місце в країні. (Використана сума в 568, 589 млн.)

Але в кінці 2019-го керівництво області прийняло рішення про ліквідацію підприємства і передачі функцій замовника управлінню інфраструктури Сумської ОДА. Згідно з даними, які оприлюднив на офіційній сторінці в Facebook Юрій Голік (радник прем’єр-міністра України), Сумська область знаходиться на першому місці по освоєнню коштів Дорожнього фонду.

Сумська ОДА нарешті отримає голову? [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/news/sumska-oda-nareshti-otrimaie-golovu/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

«… На території Сумської області вже виконано поточний середній ремонт на 39 об’єктах, що становить 100% від загальної кількості об’єктів. Всього виконано робіт з поточного середнього ремонту – 30,33 км. Для вибору підрядника, який надавав послуги, були проведені відкриті торги на веб-порталі уповноваженого органу з питань закупівель “ПроЗорро».

Згідно з даними Кабміну, в 2019 році було відновлено покриття на 39 автодорогах загального користування місцевого значення, використано 99,16% від суми державної субвенції в 573 млн.

shans.com

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *