Поліцейські Сумщини викрили організовану злочинну групу шахраїв

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Зловмисники ошукували літніх людей на території всієї України за схемою «ваш родич потрапив у ДТП». Наразі трьом фігурантам слідчі вже повідомили про підозру.

Протиправну діяльність організованої групи шахраїв припинили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

За даними слідства, один з фігурантів, 40-річний неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів сумчанин, організував незаконне збагачення шляхом вчинення шахрайських дій. До протиправної діяльності він залучив іще двох жителів області та ув’язнених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній території України, а саме в Луганській області. Вони заздалегідь розробили план злочинної діяльності, розподілили обов’язки та функції, а також з метою конспірації залучали третіх осіб.

Протиправна діяльність членів угруповання була направлена на літніх громадян. Ув’язнені телефонували жертвам на стаціонарні телефони та повідомляли про необхідність негайної дороговартісної медичної допомоги їх близьким або родичам. В той час інші підозрювані вже чекали на подальші вказівки спільників, приїжджали до потерпілих та, дотримуючись «легенди», забирали грошові кошти. Таким чином шахраї заволоділи грошовими коштами у сумі понад 200 000 гривень. До рук зловмисників потрапили мешканці Чернігівської, Харківської та Сумської областей.

На зображенні може бути: 3 людини та текст

У рамках відкритого кримінального провадження поліцейські провели сім санкціонованих обшуків, у ході яких вилучили засоби та знаряддя вчинення злочинів, грошові кошти та інші речові докази.

Наразі трьом фігурантам слідчі поліції повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство вчинене організованою групою). На даний час зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

На зображенні може бути: 3 людини, пуховик на гусячому пуху та текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *