Суд у Сумах закінчив слухати справу про загибель 12-річного хлопчика в аварії в шкільній поїздці

Суд закінчив розгляд справи вчительки, яку судять за”неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього”. Йдеться про загибель 12-річного школяра з Сум в аварії. Вона трапилась, коли діти повертались з Польщі, у травні 2018 року на території Білорусі.

На засіданні 8 грудня допитували обвинувачену та двох свідків. Обвинувачена Катерина Обідець сказала, що не організовувала поїздку, а супроводжувала дітей. Вона розповіла, що це була приватна подорож, в яку вона поїхала, перебуваючи у відпустці.

“Я не була ні організатором проєкту, ні організатором поїздки. Я була координатором, тобто передавала необхідну інформацію від польської сторони й від перевізників. Те, що польська сторона зазначала свої умови, я ці умови розповіла тут, те, що сказали водії, потрібно для перевезення, я також довела до відома батьків і дітей”, – зазначила обвинувачена Катерина Обідець.

Розповідаючи про підготовку і здійснення поїздки, обвинувачена, зокрема, сказала, що ідея посадити хлопчика на переднє сидіння біля водія, належала його мамі. Також зазначила, що не вважає себе винною.

Читати також: У Сумах завершили перший етап нового будівництва комплексної системи відеоспостереження

(потерпіла Алла Кушніренко) – Скажіть, будь ласка, Ви там у своїй розповіді такій тривалій сказали, що до вас підійшла якась потерпіла, і ви виконували її доручення, пересаджували дітей з однієї машини в іншу. – (обвинувачувана) Так. – (потерпіла) Назвіть мені прізвище цієї людини. – (обвинувачувана) Це були ви. – (потерпіла)Хто ви, назвіть прізвище. – (обвинувачувана) Кушніренко Алла. Це були ви, ви до мене підійшли, з вами була ще якась мама, і ви в мене вимагали, щоб я саме сюди посадила дитину, ви мені сказали, що моя дитина буде їхати тільки тут. (потерпіла) – Вам не соромно брехати суду, всім тут присутнім, мені, як матері дитини, яка загинула”

Також 8 грудня допитали директорку Великописарівської школи та її заступницю. Вони теж стверджували, що це була неофіційна поїздка, в якій вчителька супроводжувала кількох дітей з їхньої школи. Після двогодинного слухання суд оголосив про закінчення судового розгляду та призначив судові дебати – на 21 грудня.

Що відомо

  • Аварія сталася 13 травня 2018 року. Групу з 26 дітей перевозили трьома мікроавтобусами із Польщі через Білорусь до Сумської області. На 54 км автодороги Кам’янець-Шерешево-Свислоч, поблизу села Мартинюки, один з мікроавтобусів зіткнувся з навантажувачем. Тоді загинув 12-річний сумчанин, і ще шестеро школярів травмувалися. Обвинувачена – вчителька, яка організувала поїздку дітей до Польщі.
  • Вчительку звинувачують за статтею “Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього”. Якщо вину вчительки доведуть, їй загрожує до трьох років позбавлення волі.
  • За версією слідства, автомобілі, що перевозили дітей, не мали дозволів на такі перевезення, не мали їх і водії.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *