Троє жителів Сумщини скоїли розбійний напад на пенсіонерів

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які скоїли розбійний напад на пенсіонерів.

Мова йде про подію, що сталась 12 лютого 2024 року в с. Степаненкове Сумського району. Близько 18 години обвинувачені розбили вікно та проникли до будинку пенсіонерів. Нападники побили жінку та чоловіка, вимагаючи кошти та цінності. Налякана жінка віддала їм мобільний телефон та дві банківські картки. У результаті нападу пенсіонерка отримала травми середнього ступеня тяжкості та була госпіталізована. Її чоловік відбувся легкими тілесними ушкодженнями.

Працівники поліції оперативно встановили та затримали нападників. Всі троє мешканці Сумського району. Затриманим 40, 30 та 23-роки. Найстарший – уродженець російської федерації, до цього вже 6 разів був засуджений, переважно за злочини проти власності. Двоє інших в поле зору правоохоронців потрапляють вперше.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі. На вирок суду вони чекають за гратами.

Досудове розслідування завершено слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *