У Сумах водій у стані сп’яніння вчинив ДТП та пропонував патрульним неправомірну вигоду

На изображении может находиться: автомобиль, ночь и на улице

Автопригода сталася на перехресті вулиць Горького та Леваневського. На місці події інспектори виявили транспортні засоби Mercedes-Benz та ВАЗ-2107, з механічними пошкодженнями.

Як з’ясували інспектори, 40-річний керманич автомобіля Mercedes, при перестроюванні, не надав перевагу в русі автівці, що рухалась позаду та спричинив ДТП. Спілкуючись із водієм автомобіля Mercedes, вартові порядку виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проходити огляд на місці події чоловік відмовився.

Читати також: На Сумщині ДТП: є загиблі

Натомість він запропонував інспекторам неправомірну вигоду за нескладання адмінматеріалів. Його неодноразово попередили про кримінальну відповідальність за такі дії, але водій наполягав на своєму. Тож на місце поліцейські викликали слідчо-оперативну групу Сумського районного управління поліції.

Читати також: На Сумщині на полюванні загинув мисливець

Після цього керманич забажав пройти огляд на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я, де здав біоречовини.

На місці пригоди на нього ж інспектори склали адміністративний протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП. Висновок лікаря підтвердив перебування водія в стані сп’яніння. Розшукавши чоловіка, вартові порядку склали на нього протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 ККУ.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *