У Сумах більше 200 споживачів заборгували за тепло майже 5 мільйонів гривень

Тільки у серпні ТОВ «Сумитеплоенерго» звернулося до суду про стягнення заборгованості більше ніж з 200 споживачів, які заборгували підприємству майже 5 млн. грн.

За рішеннями суду виконавчою службою накладено арешт на 190 карткові рахунки боржників, виявлено 33 місця працевлаштування боржників, до яких направлено постанови на списання коштів із заробітних плат. Також у серпні виявлено та накладено арешт майже на 50 транспортних засобів боржників, 42 з яких оголошено в розшук.

Так, приміром, споживач заборгував перед ТОВ «Сумитеплоенерго» майже 45 тис. грн. Після вжиття усіх заходів щодо досудового врегулювання питання погашення заборгованості, підприємство звернулося до суду. Органи ДВС, відразу після надходження на виконання рішення суду, наклали арешт на рахунки боржника. Також було накладено арешт на два автомобілі боржника та оголошено їх в розшук. На момент впровадження заходів з примусового стягнення заборгованості боржник перебував за кордоном. Зваживши на всі обмеження, застосовані до нього та належного йому майна, споживач погасив весь борг.

У підприємстві нагадують, що навіть у випадку, коли ви перебуваєте за кордоном, Вам необхідно сплачувати рахунки за тепло, та, для коректних нарахувань, передавати показання лічильників за гарячу воду, навіть якщо вони незмінні – з різницею в «0».

Щоб попередити арешт майна, додаткові фінансові витрати у вигляді судового та виконавчого збору, споживачам, які мають заборгованість, необхідно терміново її сплатити або укласти договір реструктуризації.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *