У Сумах колишня дружина військовослужбовця намагається відсудити половину авто, яке передали волонтери

Сумчанка просить суд визнати автомобіль, який передали волонтери БО “Громадського фонду “Суми”, спільною сумісною власністю подружжя. Відповідно автівку залишити колишньому чоловіку-військовослужбовцю, а половину вартості сумісного майна відсудити як грошову компенсацію.

Про це йдеться на сайті Єдиного Реєстру судових рішень.

Сум’янка просить визнати спільною власністю подружжя автівок TOYOTA LAND CRUISER 200 2011 року випуску та TOYOTA RAV4, 1998 року випуску. Також просить припинити на них право її власності, відповідно виплатити їй грошову компенсацію в сумі 629 004 гривень — половину від вартості сумісного майна подружжя.

Автівку TOYOTA LAND CRUISER 200 2011 року чоловік отримав від благодійників, гроші на її переобладнання під бойову машину збирали волонтери в Інстаграм, а також через БФ “Громадський Фонд “Суми”.

Читати також: Відзнаку батька прийняв син. Рідним загиблого глухівчанина вручили його орден «За мужність»

Дізнавшись про такі позовні вимоги жінки, волонтер, благодійник та благодійна організація подали до суду клопотання про залучення їх до справи як третіх осіб. Як зазначено в ухвалі Ковпаківського районного суду міста Суми, один з волонтерів, знаючи всі деталі придбання даного автомобіля, вважає, що вимоги жінки “про визнання його спільною сумісною власністю подружжя суперечить всім можливим морально-етичним нормам, а також порушує його права та права усіх благодійників, як таких, що жертвували власні кошти на цей автомобіль”.

Відтак, суд постановив долучити до справи БО “Громадський фонд “Суми”. Однак в задоволенні клопотань волонтера та ще одного благодійника суд відмовив, бо вважає: “рішення у справі про поділ майна подружжя може вплинути на їх права і обов’язки”.

Ухвалою суду також прийнято зустрічний позов від чоловіка, у якому він просить визнати боргові зобов`язання у розмірі 10500 доларів США спільною сумісною власністю подружжя, врахувавши їх при поділі майна та поклавши їх відшкодування на жінку, яка витратила боргові кошти у власних інтересах, після припинення шлюбних стосунків.

Наступне засідання призначене на 2 листопада 2023 року.

suspilne.media

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *