У Сумах поліцейський передавав зацікавленим особам відомості з баз даних державних органів

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання та витоку конфіденційної інформації (ч. 2 та ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, маючи право доступу до баз даних державних органів, на замовлення клієнтів копіював відомості. При цьому його цікавили не лише персональні дані громадян, а й відомості про осіб, які перетнули державний кордон України, виїхали або в’їхали на тимчасово окуповану територію.

Читати також: Чи перевірять НАЗК та МОЗ роботу КНП «Сумська міська клінічна лікарня №5»?

Сформовані за допомогою автоматизованих систем файли правоохоронець передавав замовникам. На даний час старшого оперуповноваженого, який має звання майор поліції, звільнено з посади.

Злочинну діяльність підозрюваного викрито та припинено кіберфахівцями УСБУ в Сумській області у взаємодії зі слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, та співробітниками внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *