В Україні вперше провели трансплантацію серця 6-річній дитині

Усі подробиці трансплантації медики оприлюднять згодом / фото facebook.com/irina.zaslavets

В Україні відбулася перша операція з трансплантації серця 6-річній дитині.

Як уточнили в Інституті серця МОЗ, новий орган отримала дівчинка.

“Вперше в Україні. Трансплантація серця 6-річній дитині. Нове сердечко отримала дівчинка 6 років”, – йдеться у повідомленні. 

 

Зазначається, що операція минула успішно, а дитина почувається добре. Усі подробиці трансплантації медики пообіцяли повідомити згодом.

Журналістка Віолетта Кіртока у Facebook розповіла цікаві деталі, зокрема про маму загиблого хлопчика, який став донором для дівчинки:

“Мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно бʼється в інших грудях. Оце і є для мене – смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка також гине. І врятувати її”, – написала Кіртока.

 Журналістка додала в допис щемливе фото:

Загиблий хлопчик врятував життя іншим дітям / фото Охматдит

Згодом у дитячій лікарні “Охматдит” уточнили, що хлопчик був із Рівного, йому діагностували смерть мозку.  Завдяки згоді батьків на посмертну пересадку органів вдалося врятувати життя ще двом дітям, окрім 6-річної дівчинки. 

Зокрема, дві нирки пересадили 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області, який понад три роки чекав на трансплантацію та жив в “Охматдиті”.  Печінку отримав 15-річний хлопчик з Кіровоградщини.

unian.ua

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *