Вибори в Бурині на Сумщині: на дільниці не привезли бюлетені (оновлено)

В Бурині, що на Сумщині, 26 вересня мають відбутися вибори міського голови. На дільниці не привезли бюлетені. Про це повідомили у виборчій дільниці №60, яка знаходиться у школі № 3.

Дільниця відкрилася вчасно, але вибори не відбуваються. Люди приходять на дільницю, і йдуть не проголосувавши. На цій дільниці 2280 виборців.

Вибори в Бурині на Сумщині: на дільниці не привезли бюлетені

На іншій дільниці, №61, теж відсутні бюлетені. Голова комісії Катерина Ігнатенко сказала, що бюлетені відсутні через те, що голова ТВК Дмитро Радченко не підписав документ, за яким Шосткинська типографія має передати бюлетені до комісій.

Вибори в Бурині на Сумщині: на дільниці не привезли бюлетені

За словами секретаря ТВК Наталії Власенко, нікого в ТВК немає, бо вони працювали до 6 ранку. За законом, перевибори міського голови мають відбуватись за рахунок місцевого бюджету, а депутати не виділили на це кошти, сказала вона. Тому ТВК не має права приймати бюлетені, які нібито надруковані.

Виконуючий обов’язки Буринського міського голови Євгеній Рябоконь сказав, що під час сесії депутати, дійсно, не дійшли згоди щодо виділення коштів на проведення виборів. За його словами, планували виділити 884 тисячі гривень, але депутати не проголосували за це.

Тепер комісії мають скаласти акти про відсутність бюлетенів і, відповідно, неможливість проведення виборів. На 15 годину призначено засідання міського ТВК.

До обрання Буринського міського голови Євген Рябоконь буде виконувати обов’язки мера, сказав він.

У Бурині 28 виборчих дільниць, понад 19300 виборців.

Повторні вибори призначили, бо влітку 2021 року суд скасував реєстрацію мером Бурині Віктора Ладухи, який виграв вибори у 2020 році, але невчасно подав заяву про реєстрацію на посаду міського голови.

На повторні вибори зареєструвалися 4 самовисуванці, потім один з них зняв свою кандидатуру. У бюлетенях мають бути зазначені імена трьох кандидатів – Віктора Ладухи, Олександра Непочатова та Івана Рябоконя.

Зрив виборів вигідний тільки 1 стороні, яка через суд намагається скасувати рішення про вибори

Доповнюється….

suspilne

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *