“Впасти вона може в будь-який момент”. У селі Сад аварійна водонапірна вежа вкрилася льодом

Аварійна водонапірна вежа у селі Сад під Сумами покрилася льодом. Місцеві побоюються, що вона становить загрозу для життя перехожих та людей, які мешкають поруч.

Лід на водонапірній вежі у селі Сад становить реальну загрозу для життя перехожих, говорить Олена Шевченко, яка мешкає тут понад 10 років:

“Це страшна картина, на цій башті дорощена ще одна крижана башта. Це дуже небезпечно, поруч будинок житловий, впасти вона може в будь-який момент. Поруч там проходити теж небезпечно, огороджень там ніяких немає, абсолютно ніяких знаків, що небезпечно туди підходить. Крім того, туди ходять діти і катаються з тієї гірки. Батьки, звичайно, ганяють, але 24/7 там не можна ж людину поставити”.

Сергій Шарубін мешкає поблизу водонапірної вежі. Чоловік каже: стан вежі загрожує життю людей.

“Вежа вже не перший рік “плаче”, скажемо так. Дірки, пробоїни не перше літо, як можна було позбутись цієї проблеми, але дійшло до того, що вежа у нас в такому стані, що навіть боюся думати, що може статися завтра”, — розповів пан Сергій.

Водонапірна вежа вже давно потребує заміни, говорить пані Надія:

“Розумієте, що вона в будь-який момент може рухнути під вагою. Мої батьки понад 30 років тут мешкають, я вже 8 років тут живу, а вежа наша стоїть, і ніхто їй нічого не робить”.

За словами приватного підприємця Віктора Шкарупи, водонапірна вежа функціонує 40 років. Відтоді капітальних ремонтів не проводили. З 2013 року вона перебуває у нього на обслуговуванні.

“Цього року селищна рада виділила на ремонт вежі аж 15 тисяч. Із них ми заварили 3 башні: село Ясени, вулиця Паркова Сад і оцю. Ви бачите, вежа 30-метрова, залізти вгору ніяк не можна. Людей подаємо краном. У Сумах є тільки 3 крани зі стрілою 40 метрів. Із них один, з яким був укладений договір, був на ремонті. Налідь оця, її збити наразі неможливо. Це дуже небезпечно для тих людей, які будуть підійматися туди на крані”.

Зі слів Віктора Шкарупи, є домовленість з відділом ЖКГ Садівської сільської ради про капітальний ремонт Садівської водонапірної вежі у квітні 2024 року.

Суспільне

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *