Усе керівництво Сумського апеляційного суду пішло у відставку

Вища рада правосуддя 4 лютого 2021 року задовольнила заяви про відставку, які подали голова Сумського апеляційного суду Наталія Литовченко і заступник голови цього суду Валерій Матус.

Відзначимо, що внаслідок відставок суддів Н. Литовченко і В. Матуса, у Сумському апеляційному суді ще більше погіршилася кадрова ситуація – в судовій палаті з розгляду кримінальних справ залишилося всього два судді, а в палаті з розгляду цивільних справ залишається п’ять суддів, повідомляє sud.ua.

Читати також: Представники Сумської міськради на прийшли на суд над депутатами, яких звинувачують у заволодінні бюджетними коштами

Нагадаємо, що 23 грудня 2020 року Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила щодо Наталії Литовченко дисциплінарну справу.

А 7 вересня 2020 року Друга дисциплінарна палата ВРП притягнула до дисциплінарної відповідальності у вигляді попередження колегію суддів Сумського апеляційного суду, включаючи і Валерія Матуса.

Читати також: Сумські патрульні затримали чоловіка, який стріляв по камерах відеоспостереження (відео)

В обох випадках претензії до суддів виникли в зв’язку з широко поширеною практикою апеляційних судів, пов’язаної зі скасуванням вироків судів першої інстанції і направленням справ на новий розгляд в ті ж самі суди.

Фото – Судова влада України

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *