За грабіж та розбійний напад на пенсіонерку чоловіка на Сумщині засуджено до 7 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Путивльського відділу Конотопської окружної прокуратури 28-річного чоловіка визнано винним в грабежі та розбійному нападі на пенсіонерку.

Прокурор у суді довів, що 11 лютого 2022 року обвинувачений побачив у місцевому магазині жінку, яка розраховувалась за продукти крупними купюрами. Достовірно знаючи, що 75-річна пенсіонерка проживає в будинку одна, через деякий час чоловік прийшов до неї додому та, представившись електриком, повідомив, що їй необхідно сплатити штраф за допущені порушення в роботі лічильника. Коли жінка дістала зі сховку свої заощадження, щоб взяти кошти на штраф, нападник штовхнув її та забрав 20 тис. грн.

Вже через два дні чоловік знову прийшов до домоволодіння потерпілої, вибив двері та зайшов у будинок. Нападник, притиснувши жінку до шафи та погрожуючи насильством, вимагав віддати всі наявні в потерпілої кошти. Налякана жінка передала нападнику іще 7 тис. грн.

У суді обвинувачений провину свою визнав лише частково. Попри це, за результатом зібраних доказів чоловіка визнано винним та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 187 та ч. 3 ст. 186 КК України).

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *