За зґвалтування та сексуальне насильство щодо двох жінок чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі

 

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та 25 жовтня 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного чоловіка за фактом зґвалтування, вчинення сексуального насильства щодо двох жінок, нанесення їм тілесних ушкоджень та незаконного проникнення до житла.

 

За даними слідства, у липні 2023 року обвинувачений у вечірній час постукав у будинок самотньої жінки під приводом пошуку житла. Коли господиня відмовилась впускати непроханого гостя в будинок, чоловік нібито пішов з території її домоволодіння. Однак, коли жінка вийшла з будинку, щоб зачинити за ним хвіртку, чоловік напав на неї та скоїв сексуальне насильство.

 

Потерпіла чинила активний фізичний опір, кричала та кликала на допомогу, відтак чоловік затягнув її в будинок, при цьому спричинивши жінці численні тілесні ушкодження. Вже в коридорі будинку жінці вдалось зіштовхнути нападника в підвал, а самій вийти на вулицю. Потерпіла побігла до сусідів за допомогою, у цей час нападник втік.

 

Читати також: У Сумах зупинили сп’янілу водійку, яка мало не врізалася у службове авто поліції

 

Вже через тиждень обвинувачений напав на іншу дівчину. Він у вечірній час провів її від магазину додому, а коли дівчина відмовилась впускати його в квартиру, заштовхав усередину, побив, вчинив сексуальне насильство та зґвалтував. Почувши крики, сусіди викликали поліцію. Прибувши на місце події, правоохоронці затримали нападника.

 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст.162 (незаконне проникнення до житла, вчинене із застосуванням насильства), ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 та ч. 2 ст. 153 (сексуальне насильство) та ч. 2 ст. 152 (зґвалтування) КК України. За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі. На вирок суду він чекає за гратами.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *