Правосуддя на Сумщині: нелегальний бізнес, смерть неповнолітнього і штраф у 51000

Нелегальне виробництво деревного вугілля в регіоні вже давно є наболілою проблемою. Такий вид діяльності завдає не тільки шкоду екології, а й людям, які працюють на виробництві і які живуть поруч з таким виробництвом.

В області неодноразово закривали чорних вугільників, але з’являлися інші, які працювали і працюють ще з більшим розмахом. Одному з них у червні 2020 року Тростянецький суд виніс вирок, який навряд чи зупинить роботи. І зараз ви зрозумієте чому.

У 2018 році ФОП основними види діяльності якого є (згідно КВЕД) 01.11 Вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур; 01.61 Допоміжна діяльність у рослинництві; 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля; 47.99 Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами; 20.14 Виробництво інших основних органічних хімічних речовин, вирішив зайнятися виробництвом вугілля.

Поставивши 8 печей він деякий час працював на них сам, після чого найняв 6 працівників, в тому числі й неповнолітнього (14 років). Ні з ким договорів не підписував, працювали вони нелегально. Платив по 5000 гривень.

У Сумах жінка вдарила ножем свого співмешканця

Але в один із днів на виробництві сталася трагічна подія. У будиночку, де знаходилися двоє працівників, в тому числі і неповнолітній, сталася пожежа, в результаті ці двоє загинули. Задихнулися чадним газом. Як виявилося, перед цим працівники вживали спиртне. На суді всі в один голос заявляли, що і подумати не могли, що хлопцеві 14 років, так як виглядав він старше. Але це більше схоже на виправдання, ніж на правду.

Парадокс в тому, що мати навіть не одразу взнала про загибель сина. Працівники, які працювали на підприємця мовчали. Дослівно зі справи суду «Про загибель сина у липні 2019 року дізналась від чужих людей. «Підприємець» та інші хлопці, які працювали їй нічого не сказали, не запросили на місце події, не розповіли про те що насправді там трапилось, не повідомили, що син розпивав спиртні напої, не пояснили чому її син мав ознаки застосування насильства»!!!!!!!!!!! (про це більше нічого в офіційно опублікованому рішенні суду немає)

Жінка заявила, що не дозволяла йому працювати там, але син її не слухав.

Вирок суду: АТОшник з товаришем мало не вбили таксиста [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/virok-sudu-atoshnik-z-tovarishem-malo-ne-vbili-taksista/” target=”blank”]ЧИТАТИ[/su_button]

Суд визнав винним підприємця у пред`явленому йому обвинуваченні за частиною 2 статті 172 КК України “Грубе порушення законодавства про працю”та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить аж 51000 (п`ятдесят одна тисяча) грн.

В результаті двох людей немає. А підприємець  додав КВЕД 20.14 «Виробництво інших основних органічних хімічних речовин» і тепер офіційно може займатися виробництвом вугілля.

фото ілюстративне

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *