Акція протесту: у Сумах біля суду перекрили дорогу

Зараз (14.01. 2020) під апеляційним судом у м.Суми проходить акція “STOP СУДОЧВАНСТВУ”. Активісти перекрили дорогу по вулиці Герасима Кондратьєва 28 та 33. 

Причиною радикальних дій стала земельна ділянка на території Стецьківської сільської ради. Її Роман Чванкін, власник мережі будівельних супермаркетів “РОНА” зайняв самовільно. О 10:30 відбудеться засідання Сумського Апеляційного суду за скаргою Романа Чванкіна на ухвалу Зарічного районного суду щодо зобов’язання звільнення захопленої сільської дороги у с. Радьківка, Сумського району.

На Сумщині псевдо-соціальні працівники продовжують грабувати пенсіонерів [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/region/na-sumshhini-psevdo-socialni-pracivniki-prodovzhujut-grabuvati-pensioneriv/” size=”4″]ЧИТАТИ [/su_button]

Мітингувальники звинувачують прокуратуру Сумської області у ігноруванні та фактичному скасуванні ухвали Сумського районного суду щодо захоплення території лісу.

Як зазначила Наталя Науменко, прес-секретар прокуратури Сумської області, у Зарічному суді – дві господарські справи. Перша – про усунення перешкод шляхом демонтажу цегляного паркану в с. Радьківка. Друга – звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки на території Стецьківської сільської ради. У 1 справі рішенням суду першої інстанції особу зобов’язано усунути перешкоди. Саме це рішення відповідач оскаржує, засідання призначено на 14.01.2020.

У 2 справі суд першої інстанції погодився з доводами прокуратури, апеляція також визнала, що особа користується землею без правовстановлюючих документів, однак у даному випадку відсутній державний інтерес, тому позов мало б подати лісове господарство, а не прокуратура (позиція суду). Відтак у задоволенні позову відмовлено. На рішення апеляційного суду, яке й оголошували 6.11.2019 без участі прокурора, прокуратурою вже подана касацій на скарга. Позиція прокуратури незмінна – у 1 і 2 справі ми будемо відстоювати інтереси держави”, – говорить Наталя Науменко.

Зрештою апеляційний суд відмовив Роману Чванкіну, залишивши в силі рішення суду про демонтаж ..

sumypost.com

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *