Безкоштовні пологи: якщо в пологовому будинку вимагають гроші, НСЗУ розірве контракт

У 2020 році пологи для українок повинні стати безкоштовними. З 1 квітня національна служба здоров’я за кожну жінку пологовим будинкам буде платити по 8,5 тисяч гривень.

Щоб подолати систему медичного рекету і знизити смертність новонароджених, яка найвища в Європі, національна служба здоров’я пологи зробила пріоритетним напрямком цього року. Вже зараз медустанови повинні виконати вимоги НСЗУ, і тоді за кожну жінку від держави вони будуть отримувати 8,5 тисяч гривень.

У цю суму входить весь пакет медичної допомоги для породіллі, навіть якщо ситуація стане складною і буде потребувати  неординарних рішень, зокрема кесаревого розтину. Суму не збільшували, щоб не було спокуси у лікарень призначати його частіше і таким чином заробляти більше.

Злата з Білопілля 6 рочків: якщо ми їй не допоможемо, хвороба переможе [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/region/zlata-z-bilopillja-6-rochkiv-jakshho-mi-ij-ne-dopomozhemo-hvoroba-peremozhe/” size=”4″]ЧИТАТИ [/su_button]

Однак пологовим будинкам дозволять офіційно заробляти на додаткових послугах – наприклад, палатах поліпшеного типу.

А якщо в лікарні спробують вимагати гроші на щось зі стандартного пакета послуг і в НСЗУ надійде на це скарга, то з установами будуть розривати контракти. Також ті медзаклади, в яких більше пацієнтів, будуть краще фінансуватися державою.

tsn

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *