На Сумщині працівники поліції затримали крадіїв -гастролерів

Три машини середньої вантажопідйомності, одну бортову мінівантажівку, мопед, пальне, електрогазозварювальне приладдя, електроінструменти тощо – ось неповний перелік того, що вкрали двоє жителів Полтавської області з приватних господарств Лебединського, Охтирського та Роменського районів. Працівники поліції викрили їх та затримали,  підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коли до поліції на лінію «102» з заявою про угон двох вантажівок і викрадення газозварювального обладнання, пального та іншого майна звернувся представник приватного підприємства, на виклик негайно виїхали оперативники УКР ГУНП в області.

На місці події правоохоронці з‘ясували, що зловмисників було двоє. Повантаживши на припарковану на пилорамі вантажівку кілька десятків мішків з пресованим паливом, газозварювальний апарат, балони, 3 автомобільні шини, вони подались грунтовою дорогою в напрямку автотраси.  Однак, не доїхавши до шосе, машина зламалась. Тоді злодії повернулися до пилорами, забрали іншу вантажівку, перевантажили все викрадене з одного кузова на інший і знову рушили в дорогу. Однак і на цей раз їх спіткала невдача – за кількасот метрів замовк двигун і цієї машини. Не ризикнувши повертатися до пилорами втретє, вони пішки дісталися до приватної садиби одного з місцевих жителів, і вкрали з господарського приміщення мопед, на якому подалися додому.

До розшуковців обласного управління карного розшуку долучилися місцеві оперативники, слідчі Лебединського відділення поліції відкрили одразу два кримінальні провадження – за ч.3 ст. 185 та ч.2 ст. 289 КК України.

В ході відпрацювання однієї з версій вчинених злочинів, в поле зору правоохоронців потрапив 44-річний чоловік, житель Полтавщини. Перевіривши його оточення та шляхи пересування, правоохоронці з‘ясували, що громадянин і справді причетний до незаконного заволодіння транспортними засобами та крадіжки. Більш того, підозрюваному «допомагав»  його 37-річний приятель та односельчанин.

«Обох чоловіків розшукали і затримали. Того ж дня співробітники Лебединського відділення поліції оголосили їм підозру у вчиненні угонів трьох транспортних засобів та скоєння крадіжок, і у відповідності з рішенням суду помістили обох під варту, – коментує ситуацію Валерій Строкач, тимчасово виконуючий обов‘язки начальника кримінальної поліції ГУНП області. – Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили речові докази причетності їх обох до вчинення ще ряду крадіжок майна громадян і угонів автотранспорту, скоєних на території двох інших районів нашої області».

Над розкриттям цих злочинів одночасно працювали одразу кілька груп працівників поліції, тож на сьогодні вже доведена причетність підозрюваних у скоєнні крадіжки електроінструмента з приватного гаража  жителя Лебединщини та угону бортової мінівантажівки сільськогосподарського призначення у жителя Роменського району. До того ж, за подібним «сценарієм» обікрали сільгосппідприємство на Охтирщині: вночі проникли на зерносховище, повантажили на кузов ГАЗ-САЗ ємності з пальним, акумулятори, металеві труби, рулони плівки тощо та подалися додому.

Наразі в рамках кримінальних проваджень обох полтавчан слідчі перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів, скоєних на території  Сумщини та Полтавщини.

повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області