На Сумщині жінка “подарувала” шахраєві 13 000 гривен

Зловмисник, назвавшись по телефону представником банку, вивідав у жінки конфіденційну інформацію, після чого зняв з її рахунку усі гроші.

До Роменського відділу поліції звернулася 38-річна місцева жителька та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, жінка, аби продати холодильник, розмістила оголошення на одному з відомих сайтів.

Через деякий час їй зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що хоче купити холодильник. Жінка погодилася, та висунула умову, аби покупець спочатку перерахував на її банківську картку 2 800 гривень оплати за холодильник. «Покупець» теж не заперечував, і завірив, що виконає умову, коли жінка зареєструється на одному з сайтів, «щоб без  проблем перевести гроші». Через деякий час роменчанці знову зателефонували, але нібито з банку, та попросили за допомогою цифрового коду підтвердити, що вона справді здійснює банківську операцію.

На спортзал для людей з інвалідністю в Сумській ОДА грошей немає [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/news/meshkancja-sumshhini-oshukav-shahraj-jakij-stvoriv-kopiju-vidomogo-sajtu/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Жінка виконала прохання «банківського працівника», а вже за двадцять хвилин отримала СМС-повідомлення зі справжнього банку, про те, що з її рахунку щойно було знято 13 000 гривень.

В діях невідомого зловмисника вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого  ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці  вкотре застерігають громадян від вчинення необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, справжній банківський працівник ніколи не буде по телефону проводити якісь дії з вашим банківським рахунком, і ні в якому разі не буде дізнаватися у вас  номер картки, пін-код, CVV-код чи випитувати  будь-яку іншу конфіденційну інформацію. Так діють шахраї. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *