Сумський слідчий ізолятор програв у суді довічно ув’язненому

Через позбавлення засудженого щоденної прогулянки суд вирішив стягнути із держави за рахунок асигнувань СІЗО моральну шкоду.

18 лютого суддя Сумського окружного адміністративного суду Олена Осіпова прийняла рішення у спорі довічно ув’язненого Володимира Бардака із державною установою «Сумський слідчий ізолятор», -пише sumy.today

Як стверджував у позовній заяві Володимир Бардак у Сумському СІЗО  систематично позбавляли його щоденної прогулянки начебто через застосування в установі режимних заходів та обшуків. Зокрема, 11 жовтня «цілий день він хвилювався, чекаючи на те, що його виведуть із камери на прогулянку. Однак, ввечері він розхвилювався ще більше, оскільки йому не вдалося виконати дихальні і фізичні вправи, внаслідок чого він півночі не спав та вранці 12 жовтня в нього боліла голова», –  зазначено у рішенні суду.

На Сумщині чоловік жорстоко побив свою дружину [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/region/na-sumshhini-cholovik-zhorstoko-pobiv-svoju-druzhinu/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

СІЗО не визнає факту позбавлення засудженого прогулянки, на підтвердження чого надало суду копію графіку прогулянок на жовтень та копії пояснень працівників СІЗО. Але суд вважає, що все це не є належними та достовірними доказами. Адже, копія графіку лише підтверджує факт його складення та затвердження, проте безпосередньо не свідчить про фактичне виведення з камери №28 засуджених на прогулянку у визначений в ньому час. Крім того, СІЗО чомусь не надав суду жодних письмових пояснень сокамерника Володимира Бардака.

Тож суд вирішив визнати протиправною бездіяльність Сумського слідчого ізолятору щодо не виведення Володимира Бардака на щоденну прогулянку 11 жовтня та стягнути на його користь з державного бюджету за рахунок асигнувань СІЗО 500 гривень моральної шкоди.

Однак поки рішення не набрало законної сили. У СІЗО є 30 днів на подачу апеляції.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *