У Сумах водій маршрутки намагався підкупити патрульних за 100 гривень (відео)

За пропозицію неправомірної вигоди патрульним, водію маршрутного транспортного засобу загрожує кримінальна відповідальність.

Під час патрулювання вулиці Іллінська, інспектори патрульної поліції зафіксували факт порушення ПДР (проїзд на заборонний сигнал світлофора) водієм маршрутного транспортного засобу. Патрульні зупинили дане авто та повідомили чоловікові причину його зупинки, а також про невідворотні наслідки, до яких це порушення може призвести. Водночас, слід зазначити, що в той момент у салоні знаходилося чимало людей.

У Сумах депутати хочуть по 1 млн грн перед виборами. Губа не трісне?

Аби не гаяти час пасажирів, вартові порядку повідомили, що проведуть розгляд справи на кінцевій зупинці громадського транспорту. Під час перевірки документів, водій почав пропонувати поліцейським вирішити питання більш «простим та зручним» шляхом. Для цього він повідомив, що дасть кожному з патрульних по 100 гривень, аби вони не складали адміністративний матеріал, після чого поїде далі.
Попри всі попередження про кримінальну відповідальність, він наполягав на своєму шляху вирішення питання. Керманич навіть дістав кошти та почав запитувати, як їх краще передати.

Патрульні викликали на місце події слідчих для документування факту пропозиції неправомірної вигоди. На порушника все ж склали адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора) КУпАП, а слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 369 (Пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Шановні громадяни, порядок починається з кожного з вас! Якщо ж ви порушили закон — відповідайте, не шукаючи «додаткових виходів» із ситуації, яка склалася!

https://www.facebook.com/sumypolice/videos/875701466164907/

(с)Патрульна поліція Сумської області