У Сумській громаді буде чотири добровольчих формування тероборони – генерал-майор Нестеренко

Про це повідомив генерал-майор ЗСУ  Олександр Нестеренко, пояснюючи принципи реформування добровольчих формувань.

“Усі питання щодо ДФТГ врегульовані Положенням про добровольчі формування територіальних громад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 1449 від 29 грудня 2021 р. (далі – Положення).

Добровольчі формування територіальних громад – це воєнізовані підрозділи, сформовані добровольцями, які залучаються до територіальної оборони, входять до військово-цивільної складової територіальної оборони.
Протягом останніх місяців відбувається реформування ДФТГ для ефективного управління Силами оборони на території України та безпосередньо в Сумській області.

Ми завчасно, в середині листопада 2022 року, спільно з головами Полтавської та Сумської ОВА, головами ОТГ і керівним складом бригад територіальної оборони, командирами добровольчих військових формувань, провели ряд координаційних нарад та визначились з порядком переформатування. За цим порядком застосовується районний принцип: на один район – одне добровольче формування територіальних громад.

Мені вдалося аргументовано пояснити вищому керівництву важливість добровольчих військових формувань у Сумській області для Сил оборони держави, враховуючи протяжність найдовшого кордону з рф – 562,5 км та характер дій противника 24 лютого 2022 року. Як результат, у Сумській ТГ буде чотири ДФТГ, в решті громад визначена кількість добровольчих формувань відповідно до Положення.

Звертаю увагу, що ДФТГ не розформовуються, а об’єднуються для виконання завдань за призначенням, не змінюючи кількість особового складу”, – ідеться у повідомленні Олександра Нестеренка у Фейсбуці.

Також військовий закликав жителів Сумщини не поширювати чутки, не допускати деморалізації та не реагувати на ворожі провокації.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *