Заступник мера Сум про пожежну сигналізацію в школах: та не будемо ми нічого робити…

Сьогодні, 23 грудня, на апаратній нараді в мерії знову підіймалося питання забезпечення навчальних закладів міста Суми пожежною сигналізацією.

Доповідала начальник міськуправління освіти Антоніна Данильченко.

Щоб трохи заспокоїти громадськість, в кожному закладі у нас вистачає відповідно до площі вогнегасників.  Пройшли навчання всі керівники та відповідальні. Всі знають, як себе вести. На предмет «Безпеки життєдіяльності» з дітьми вивчаються ці питання.За останній час з усіма учнями, особливо старших класів, проведена робота. Також «допомагають» ті люди, які неофіційно хочуть допомогти. Я маю на увазі випадки з «мінуванням» шкіл, коли нам доводилося швидко виводити дітей. Але ми і самі вчимо педагогів, вчимо дітей і самі проводимо такі тренування. У 2019 ми витратили близько мільйона гривень на ці заходи- це і вогнегасники, і їх перезарядк тощо. Це були не тільки бюджетні кошти, а й залучені. У 2018 році таких коштів було 500 тис.грн.- повідомила вона.

Що стосується пожежної сигналізації, на сьогодні три дитсадки мають нову сигналізацію – це № 2, 28 і 38. На це було витрачено 1,6 млн грн. Раніше була встановлена ​​сигналізація в школах № 29, 8 і Центрі науково-технічної творчості молоді. Тому в шести закладах у нас встановлена ​​нова сигналізація. В цьому році в школі № 7 також була встановлена ​​сигналізація, всюди, крім басейну. Їм було виділено 1 млн грн, але його не вистачило. Ще в ряді дитсадків – № 26, 20, 25, 40 – є сигналізація, але вона не відповідає новим вимогам. У проекті бюджету на 2020 рік передбачені кошти в сумі 3 млн грн на дитсадки № 10, 14, школи № 3, 15. Також вже пройшли планово-бюджетну комісію школи № 2, 17 і класична гімназія. Також плануємо на це 3 млн грн. В сумі 6 млн грн.

– Зрозуміло, але ми і далі будемо поступово виділяти кошти, – пообіцяв перший заступник мера Сум Володимир Войтенко.

– Є розпорядження прем’єр-міністра від 11 грудня, згідно з яким будуть перевірені всі навчальні заклади на предмет пожежної безпеки,  результати будуть доведені. – розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур Петров.

Домашня лабораторія: перевіряємо сир з прилавків магазинів Сум (відео) [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/video/domashnja-laboratorija-perevirjaiemo-sir-z-prilavkiv-magaziniv-sum-video/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

– Крім того, сигналізація є в Піщанської школі, вона була встановлена ​​під час реконструкції, серед спортивних шкіл тільки в ДЮСШ № 2 на пр. Курському є сигналізація, –  продовжила Антоніна Данильченко. – Потроху працюємо, але хотілося б прискорити процес.

– Я хотів би повернути нас до прагматичних думок і прагматичних дій, – взяв слово заступник мера Степан Пак. – Справа в тому, що всі ми знаємо, що якщо щось десь відбувається, ми туди біжимо і щось ліквідуємо. Якщо ми зараз всюди поставимо пожежну сигналізацію, ви вважаєте, що не буде пожеж? Ми щороку і для навчальних і для лікувальних закладів виділяємо величезну суму коштів, і за останні років 5 зроблено стільки, скільки не робилося за попередні 25. Це стосується і електрогосподарства, і засобів пожежогасіння, і організації та обробки дерев’яних конструкцій, що ніколи не робилося. Зрозуміло, що є служби, які говорять, потрібно зробити. Але давайте думати прагматично. Для того, щоб сьогодні поставити сигналізацію тільки в усіх навчальних закладах, потрібно більше 70 млн грн. У нас що в бюджеті є 70 млн, щоб одночасно всі це зробити? Та не будемо ми нічого робити, тому що ми не знайдемо такої кількості коштів. У нас вже дуже багато зроблено, і потрібно підходити прагматично до всього цього. Все йде планомірно і в тому напрямку, якому потрібно. Нам потрібно все спланувати і поступово все забезпечити. Але потрібно робити нд їв комплексі. А то таке враження, що якщо буде погана проводка, але буде пожежна сигналізація, то не буде пожежі. Спочатку потрібно зробити перше, потім друге.

З ним погодився і перший заступник мера Сум Володимир Войтенко, який попросив ще раз провести інструктажі з керівниками шкіл та дитсадків з цього питання.

Нагадаємо: зараз під загрозою закриття три школи – № 3, 12 і 15. Управління ДСНС в Сумській області вимагає закрити їх через невідповідність пожежної сигналізації стандартам.

Нагадаємо: два роки тому прораховували оснащення дитсадків і шкіл пожежною сигналізацією. Тоді сума була 50 млн грн.

dancor

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *