Районний суд Києва наклав арешти на земельні ділянки нардепа від Сумщини

42 гектари землі у Конча-Заспі, незаконно відчужені оточенням нардепа Андрія Деркача, планують повернути в державну власність. Після розслідування Bihus.Info факт незаконного відчуження земель підтвердила Служба безпеки України, а ДБР і прокуратура відкрили кримінальну справу.

Про це стало відомо з сайту СБУ.

Нагадаємо, в травні 2019-го журналісти  з’ясували, що люди з оточення народного депутата Андрія Деркача отримали 42 гектари землі у Конча-Заспі. Землі ландшафтного заказника були переоформлені на фізичних осіб, однак всі ці особи виявились пов’язані з нардепом Деркачем.

Андрій Деркач –  депутат з 21-річним стажем, змінив 5 партій та голосував за диктаторські закони Януковича. За два десятиліття кар’єри парламентаря, Андрій Деркач став найбагатшим нардепом від Сумської області. У 2010 році 23 сотки в Конча-Заспі були незаконно передані керівництвом райдержадміністрації Обухівського району оточенню Андрія Деркача: земля записана на його помічників та їх дружин.

ДБР і прокуратура відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва вже наклав арешти на ділянки орієнтовною вартістю 930 мільйонів гривень.

Увага! Фальсифікат у Сумах: Іволжанську на Сумщині більше не виробляють [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/news/uvaga-falsifikat-u-sumah-ivolzhansku-na-sumshhini-bilshe-ne-virobljajut/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Як повідомляє СБУ, наразі вживаються процесуальні заходи із повернення незаконно відчужених земельних ділянок у державну власність.

42 га заповідної землі між озерами Конча і Заспа, вартість якої сягає десятків мільйонів доларів, з 2010 року опинилися в оточення народного депутата Андрія Деркача. Про це йдеться в розслідуванні Олександра Курбатова для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”

bihus.info

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *