До 4 років позбавлення волі засуджено гастролера, який за відомою схемою «ваш родич потрапив у ДТП» ошукав пенсіонерів на 12 тис доларів США

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Охтирською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 31-річного жителя Дніпропетровської області, який за відомою схемою ошукав пенсіонерів на 12 тис. доларів США.

Нагадуємо, що подія сталась 30 вересня 2021 року в с. Сонячне Охтирського району. Невідомий зателефонував місцевому жителю, представившись поліцейським, повідомив, що його син потрапив у ДТП, відтак на лікування терміново потрібні кошти. Пенсіонер запевнив, що готовий віддати всі заощадження, а це 12 тисяч доларів США. Псевдополіцейський зголосився забрати кошти, щоб нібито передати на лікування. Лише після передачі грошей пенсіонер зателефонував сину, аби дізнатися як його самопочуття, і зрозумів, що його ошукали, тому звернувся в поліцію. Правоохоронці за допомогою місцевих жителів оперативно розшукали та затримали афериста. Ним виявився раніше чотири рази судимий житель іншої області.

Обвинувачений намагався переконати суд, що його самого ошукали. З його слів, йому зателефонував знайомий, з яким колись відбував покарання, і повідомив, що потрапив у ДТП, тому попросив забрати кошти у батьків та привезти йому в лікарню. Лише коли його затримали і знайомий перестав відповідати на телефонні дзвінки, зрозумів, що це обман.

Таку позицію суд розцінив як спосіб захисту з метою уникнення від відповідальності за вчинене та визнав обвинуваченого винним у шахрайстві, засудивши до 4 років позбавлення волі (ч. 3 ст. 190 КК України). Рішення набрало законної сили.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *