На Сумщині викрили чоловіка у незаконному зберіганні зброї

Сім автоматів, гранатомет та більше двох тисяч патронів вилучили правоохоронці за інформацією працівників Управління Служби безпеки України в Сумській області у місцевого мешканця.

У ході проведення заходів з попередження та недопущення потрапляння в незаконний обіг зброї та засобів ураження, які можуть бути використанні в терористичних чи екстремістських цілях, працівники Управління Служби безпеки України в Сумській області отримали інформацію щодо незаконного зберігання зброї одним із місцевих жителів, яку в подальшому передали до поліції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили причетність даної особи до незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Слідчі Роменського районного відділу поліції у рамках відкритого кримінального провадження провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта.

Так, у 61-річного мешканця Сумського району було виявлено 7 автоматів АК-74 та 2 магазини до них, ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, набої калібру 5,45 мм у кількості 2 220 штук. Виявлену зброю та боєприпаси правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження.

Чоловікові загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *