Гроші в борг зі зламаного облікового запису знайомих: шахраї продовжують виманювати заощадження у громадян

Минулих вихідних на гачок шахраїв потрапили п’ять мешканців Сумської області. Для заволодіння грошима людей шахраї використовують перевірені «схеми». У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження.

Так, в одному з месенджерів мешканка обласного центру побачила повідомлення від «родича». Він прохав надати йому фінансову допомогу, на що жінка погодилася та відправила 13000 гривень на два різних карткових рахунки. Надалі потерпіла дізналася, що справжня близька людина ніякої допомоги не просила, а її акаунт зламано невідомими.

Схожий випадок стався й з мешканкою Конотопського району. Вона побачила повідомлення в месенджері від колеги про надання грошей в борг. Нічого не підозрюючи, заявниця переказала 4500 гривень на вказану картку, а потім виявилося, що акаунт її колеги зламано, а від її імені смс-повідомлення розсилали невідомі.

Крім того, до Сумського районного управління поліції звернулася місцева мешканка та повідомила, що в батьківському чаті одного з месенджерів побачила інформацію про можливість отримати грошову допомогу. Після чого заявниця перейшла за одним з посилань та вказала персональні дані банківської картки та пін-код до неї. Згодом з банківської картки заявниці було списано гроші в сумі 1750 гривень.

Також, вчора до мешканки одного із сіл Шосткинського району зателефонував невідомий, який назвався представником банку. Голос зі слухавки повідомив, що потрібно пройти ідентифікацію проти шахраїв та попрохав надати 4 останні цифри банківського рахунку. Після цього з її картки було списано гроші в сумі 11400 гривень та з іншої картки ще 9900 гривень Загальний збиток від шахрайських оборудок становив 21300 гривень.

Поліція Сумщини нагадує: при отриманні повідомлень, в яких вас прохають здійснити будь-які фінансові операції, не залежно від того, знайома вам ця особа чи ні – перевіряйте інформацію, здійснивши дзвінок до абонента, який до вас звертається або прийшовши особисто до відділення вашої банківської установи.

У поліції за всіма заявами громадян відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *